Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι στο Σύνταγμα. «Ντράγκι δώστα όλα». Για να χρωστάμε στο διηνεκές. Για να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού. Γιατί οι τραπεζίτες είναι τελικά φίλοι μας.



Τι μας νοιάζει τέλος πάντων αν από διαγραφή και κούρεμα περάσαμε αμέσως σε «εξόφληση των υποχρεώσεών μας στο ακέραιο»; Τι μας νοιάζει αν θα χρωστάμε επ’ άπειρον; Τι μας ενδιαφέρει αν «επενδύσεις» σημαίνει μονοπώλια, τραστ και πολυεθνικές; Τι μας κόφτει ποιος είναι ο Τσίπρας, ποιος είναι ο Βαρουφάκης και ποιος ο Κοτζιάς; Τι σημασία έχει εν τέλει αν η αριστερά δεν είναι αριστερά; 

Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, οι λέξεις, οι έννοιες, οι ιδεολογίες. 

Σημασία έχει το χρήμα. Για όλους. Για τους ισχυρούς έχει σημασία το πολύ χρήμα. Για τα ανθρωπάκια όπως ελόγου μας έχει σημασία το λίγο χρήμα. Τα ψίχουλα. Καμιά θεσούλα, καμιά συνταξούλα, καμιά επιχειρησούλα κτλ. 

Είναι φιλάνθρωπος αυτός ο Ντράγκι. Όπως κι ο Μπερνάνκι. Και ο Βάιντμαν. Και ο Κάρνι. Και ο Τζόρνταν. 

Όλοι οι τραπεζίτες είναι φιλάνθρωποι. Ψυχούλες και φίλοι μας. Δανείζουν απλόχερα. Τα δικά μας. Αυτά που μας ανήκουν. Μας τα πήραν και μας τα δανείζουν. Αν δεν είναι αυτό φιλανθρωπία τότε τι είναι; Αντί να μη μας δίνουν τίποτε όπως προστάζει ο κακός καπιταλισμός, αυτοί μας δίνουν. Δανεικά, όπως επιτρέπει ο καλός καπιταλισμός. Αν αυτό δεν είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού, τότε τι είναι; 

Όλοι στο Σύνταγμα αδέρφια. Όλοι το λένε. Και το Φέισμπουκ, και το Τουίτερ και η Γκουγκλ. 

Όλοι στο Σύνταγμα «αγανακτισμένοι». Να υποστηρίξουμε την αριστερή ελληνική κυβέρνηση. Για ακόμα καλύτερες ημέρες. Για ακόμα περισσότερα δανεικά. 

Όλοι στο Σύνταγμα. Με κεντρικό σύνθημα «Ντράγκι δώστα όλα». 

Υ.Γ Επειδή οι κυρίες των Βορείων Προαστίων είναι πιθανό να βρίσκονται σε κανένα Σολάριουμ ή θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου κι εκεί δεν επιτρέπονται κινητά και φορητοί υπολογιστές, κάποιος να τις ειδοποιήσει ότι η επανάσταση άρχισε. Να ενωθούν μαζί μας. Στο Σύνταγμα. 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντου ρεεε... ουλοι στο Συνταγμα... τωρα που ηρθε η ελπιδα, να κανουμε οτι μας δασκαλεψαν οι ριζοσπαστες της αριστερης πρωτοποριας: ανυπακοη, ανατροπη, και λιντσαρισματα!
(ααα... το καλεσμα ειναι για να γιορτασουμε της "επαναστασης" τα εννιαμερα... εεε... θα παω στον καφενε να κανω καζουρα στα συντροφια τοτε...)

Υ.Γ. ενας αριστερος βρε παιδια... τοσες συνιστωσες εχει το ρημαδι, κατι θα τους βρωμισε ηδη, δεν μπορει, να μην υπαρχει ενας αριστερος εκει μεσα να τσιριξει... μα τι, και αυτο απο τους Χρυσαυγητες το περιμενουν;

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

Άν θέλουν υποστήριξη νά κάνουν δημοψηφίσματα. Πρίν από οποιαδήποτε συμφωνία. Αλλιώς, νά μάς αδειάζουν τή γωνιά.

mnk είπε...

Καλά που υπάρχει κι ο Αριστείδης, ν΄ακούγεται και καμιά λογική φωνή.

Αριστείδης είπε...

Δημοψηφίσματα. Χμμμ... καλή ιδέα. Αναμένετε ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε τότε με την παλιά κατάσταση.Με τους Σαμαροβενιζέλους.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Καθένας έχει ότι του αξίζει!!